Plaan katsetada Coursera keskkonda

Täna jagas sõbranna uudist “Covid-19 kriisis kannatanud inimesed saavad Coursera kursustel tasuta oma oskusi arendada”. Tutvusin pakkumisega ning tundub, et võiksin sinna progammi isegi kvalifitseeruda. Kuna olen nüüd selle õpetaja kutsestandardiga tutvunud, siis kindlasti on paar valdkonda, kus veidi uusi teadmisi üldse mööda külgi maha ei jookse. Lisaks on Eestist päris keeruline leida selliseid küberturvalisuse kursusi, mis just minu valdkonda arvestades oleks sobilikud.

Igatahes esitan avalduse ning valisin ka kursused välja. Eks olgem ausad – häid asju seal nimekirjas oli päris palju, kuid tuleb ikkagi reaalsuse piiridesse jääda. Järgmise kuu võin ju aktiivsemalt õppimisega tegelema, kuid sügisel kui hakkan koolides õpetama + kindlasti ka lastega seotult toimetamisi palju, siis enam pole aega. Seda kõike arvestades tegin endale ilusa värvilise Exceli tabeli (ma ei saa midagi sinna parata, et värvilised asjad mulle väga meeldivad), mis siis lõpuks nägi välja selline:

Ilus värviline Exceli tabel (roheline – kursused, millega kohe tahaks alustada, punane – ei sobi, sinine – jätkukursus, roosa – hetkel ei toimu)

Ehk siis plaan on võtta nüüd siis algatuseks sellised kursused:

Esimesed kaks kursust võiks siis ideeliselt aidata kaasa just nende õpetaja kutse kompetenstide arendamisele ning viimased kolm on pigem valdkondlikud. Digitaalse jalajälje kursuse hinnang küll ülejäänutest madalam, kuid kuna see teema, millest noortega palju räägin, siis iga uus näide ja mõte ju kulla kaaluga.

Väga loodan, et lähipäevil saan positiivse vastuse oma taotlusele tasuta neil kursustel osaleda. Nagu mu ilusasti tabelist on ka näha, siis esimesel nädalal umbes 12 tundi õppimist, teisel nädalal 14 tundi, kolmandal 12 ja neljandal 11 tundi – peale seda õppetundide arv väheneb ja saab siis jooksvalt vaadata, et kuidas aeg lubab uusi väljakutseid vastu võtta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga